EU-valsrusig och mediatäckt!

Posted on 2009/06/09

4


Jag bara måste!

Det är ju inte var dag man får personporträtt, oavsett hur många felaktiga uppgifter det finns i artikeln (är jag så otydlig?). Tar mig friheten att ändra lite.

Piratpartiet mot riksdagen

Pirat-Jacob

2009-06-08 17:47 SKÅNE
Piratpartiet nöjer sig inte med en plats i Europaparlamentet. Nu börjar arbetet mot riksdagsvalet 2010.

Piratpartiets presskontakt i Skåne , Jacob Dexe, 21 år, bor på Sparta i Lund och är uppväxt i Hörby.

Han kommer ut i solen i en ny svart T-tröja där partiets logga lyser över hjärtat.
– Vi ska inte göra som Junilistan. Åka ut i nästa val.
Under förmiddagen på måndagen har Piratpartiets ledning kommunicerat intensivt.

-Vi får inte förlora en minut. Nu planerar vi att vinna lika starkt i riksdagsvalet 2010.

Jacob Dexe kan vara en typisk piratpartist. En ung akademiker, han läser statsvetenskap med sikte på en pol kand, vars politiska intresse vaknade med en smäll när myndigheterna attackerade friheten på nätet.
– Jag gick med i partiet i höstas. Då var listan för EU-valet i princip färdig.
Pirater hit och pirater dit. Seglet på partiets logga är mer en modern spinnaker utspänd av medvindsluft än ett segel under en Jolly Rogerflagga.
Pirate Bays och Piratbyråns folk är inte med i Piratpartiet, men de har inte lagt in protest mot att partiet, piratmässigt, snott piratbegreppet.

– Vårt folk kan vara bekanta med dem. Men Pirate Bay finns inte i partiledningen, säger Jacob Dexe och erinrar sig att Pirate Bays Peter Sunde Kolmisoppi tillkännagivit att han lade sin röst på Miljöpartiet.

– Jag sympatiserar med Pirate Bay–killarna. Domen mot dem är grotesk. Ett år i finkan och en solidarisk bot på 30 miljoner kronor. Det är ofattbart knäppt. Deras sajt är en anslagstavla. Det kan inte vara brottsligt.

Jacob Dexe berättar om partiets grundhållning: Friheten för individens tillgång till information och individens frihet att informera utan myndighetskontroll.
– Därför skriver vi i vårt program att upphovsrättslagarna måste ses över. Främst för att förkorta upphovsrättstiden.

Därför säger vi att individen ska ha rätt till privat fildelning, som garanterar individen att få sprida musik och annan kultur.

– Därför säger vi att individens privatliv ska skyddas mot myndigheters övervakning.

Jacob Dexe höll i gång till klockan tre på måndagsmorgonen. Klockan elva på förmiddagen ställer han upp nyduschad och pigg utanför Sparta. Fortfarande segerberusad: Typ världen ligger öppen för oss.

Senaste nytt är att partiets andra plats i EU-parlamentet kan vara säkrad. Hans enfrågeparti ska från nu utarbeta en politisk vision som förankrar partiet och håller för Europapolitik och inhemsk politik långt fram i tiden.

Tack till Bo Börrefors  på Skånskan för texten och till Jonas Andersson på Skånskan för den braiga bilden!

Annonser
Posted in: Pirater