Frankrikes väg är rätt väg

Posted on 2009/09/28

3


Camilla Lindberg (fp) är på tapeten igen, denna gång för att den franska ambassaden bjudit in henne på ett specialmöte angående telekompaketet som ikväll påbörjar sin tredjebehandling.

Tydligen vill fransoserna övertyga Lindberg om att den franska linjen i telekompaketet är finfin och att hon, som flitig kritiker och ständig hackkyckling, borde byta sida och värderingar angående detta eminenta paket, Sverige är ju trots allt ordförandeland i EU och borde således föregå med gott exempel.

– Meningen med mötet var bara att samla information om uppfattningar om hur internet ska regleras. Vi försökte inte påverka hennes syn på något sätt, säger Marc Sevies, presstalesman på den franska ambassaden i Stockholm.

Jaha? Så det säger du min gode Marc? För det är ju så vanligt att ambassader bjuder in lokala politiker på ”informationsmöte” av denna kaliber? Då är det betryggande att åtminstone några svenska politiker har ryggrad nog att tycka annorlunda. Och visst är det fint att se att Frankrike tar diplomatin och lobbyverksamheten till en helt ny nivå genom att aktivt söka upp och försöka påverka folkvalda representanter i andra länders nationella parlament. Piratpartiet har lång väg kvar att gå där ;)

Som vanligt när det gäller fransk politik relaterat till piratrörelsen så är det hos Anaïs du hittar det mesta.

Annonser
Posted in: Övervakning