Kära styrelsen.

Posted on 2009/10/18

27


Kära Piratpartiets styrelse,

Detta är en text från en oroad medlem som har blivit trött på den eviga kritiken av styrelsens beslut samt styrelsens oerhörda förmåga att lyckas missa vad opinionen i partiet verkar tycka.

Den senaste tiden har, självfallet, primärvalet inför riksdagsvalet varit det stora samtalsämnet. Men också det stora konfliktämnet. Det har ropats hejvilt om hur Ni i styrelsen tagit ett dåligt förankrat beslut grundat på en jävligt klurig algoritm och en ovilja att lyssna på den allmänna åsikten bland partiets aktiva i övrigt.

Jag tror inte att Ni i styrelsen är ovilliga att lyssna på medlemmarna, och inte heller att ni inte gör ert bästa för att ta så bra beslut som möjligt. Men idag på Parley uttryckte en av er en vädjan till deltagarna där att oftare säga till er i styrelsen vad vi tycker, känner och anser borde hända.

Jag ska inte kritisera beslut tagna på grund av teknikerkultur eller något annat. Jag ska faktiskt inte kritisera er alls. Faktum är att samtliga av er som jag träffat personligen har varit oerhört underbara människor.

Jag vill bara framföra en stilla vädjan. Styrelsemedlemmen på Parley sa att den fick känslan att medlemmarna tyckte att den var den enda de kunde komma till för att klaga och för att få upp deras idéer till styrelsen. Styrelsemedlemmen påpekade att de andra också finns där, att alla inte måste gå till styrelsemedlemmen och dennes närvarande styrelsekompis.

Problemet här ligger inte i att medlemmarna inte försöker. Det gör de nog. Den ligger inte i att styrelsemedlemmarna ignorerar partimedlemmar. De gör de nog inte. Nej, problemet ligger helt enkelt i att medlemmarna inte får känslan av att man kan vända sig till er. Vill ni få bättre inputs från era medlemmar och därmed lättare kunna föra partiet framåt krävs det att ni mer aktivt söker input från era lokala pirater. De behöver det. Ni behöver det.

, det var mitt tips, hoppas Ni tar det åt er.

Vänliga hälsningar,

Jacob Dexe.

Posted in: Pirater