Allt är bra.

Posted on 2009/11/26

3


Det är lugnt. Du behöver inte oroa dig.

Det finns mycket som verkar skrämma svenska och europeiska medborgare nuförtiden. Det finns en rörelse som vill skapa oreda och förstöra den parlamentariska processen. Det sägs att vi kommer bli avlyssnade, registrerade och övervakade konstant. Men det stämmer ju inte!

Det är bara brottslingar och terrorister som vi ska fånga. Vanliga medborgare har ju faktiskt ingenting att dölja om de inte gjort några fel. Vem tror på allvar att någon på FRA kommer titta vad, t.ex, deras första kärlek sysslar med nu, genom att gå igenom den trafik som samlas in vid det som kallas ”metodutveckling”? Och varför skulle företag som Telenor eller Comhem ha något intresse av att se vad för siter du är inne på eller vilka sms du skickat? Anledning till att vi vill lyssna på kabeltrafiken över Sveriges gränser är ju att vi vill fånga terrorister! Och att vi vill att ISPer och mobiloperatörer ska spara information är ju för att hitta organiserad brottslighet och pedofiler. Du kommer inte råka illa ut om du inte har något att dölja.

Nej, all den här hysterin är omotiverad. Staten är ju folkvald! Vi för fram folkets åsikt.

Så sluta nu att ställa er i vägen. Vi vet vad vi gör. Allt kommer gå mycket smidigare om vi bara får arbeta ifred. Hur hade du känt om någon kom och skrek på dig och skickade arga mail till ditt jobb? Det hade väl inte varit så bra för produktiviteten?

Vi vill dig inget ont! Faktiskt!

Så sluta nu att gnälla och arbeta med oss istället.

Oroa dig inte, allt är lugnt, vi har koll.

Allt är i sin ordning…

 

Uppdatering. Inspirationen:

Annonser
Posted in: Uncategorized