Sveriges mest irriterande parti

Posted on 2010/07/09

7


Lite allmänna intryck av veckan i Almedalen.

Först och främst, Piratpartiet har inte samma plats i debatten som vi hade för ett år sen, inte ens våra frågor är lika relevanta i år som de har varit tidigare. Det som debatterats flitigast under veckan utanför själva Almedalsparken har varit handikapp/funktionshindersfrågor och välfärdsfrågor. Det har varit svårt att få upp vårt på agendan över huvud taget, men vi har onekligen gjort vårt bästa.

Vi har varit på polisseminarier, säkerhetsseminarier, varenda IT-seminarium du kan tänka dig, utbildningsseminarium, upphovsrättsseminarium, integritetsseminarium och en hel massa debatter. Piraterna har synts över allt där våra åsikter och inputs kan ha relevans, det kan flera ickepirater jag talat med bekräfta.

Och det är där vi ska vara. Visst att det vore bättre om alla partiledare talat integritet och upphovsrätt i sina tal från stora scenen och att det hade varit de heta frågorna i dalen i övrigt, men vi har verkligen gjort det bästa vi kunnat. Vi har varit en irriterande nagel i ögat på de etablerade partierna. Hos sossen som upprört försökte framhäva SSU när Ung Pirat diskuterade mobbning. Hos panelen som debatterade upphovsrätt för kulturskaparna. Hos Beatrice Ask och Thomas Bodström när de käbblade om polisens organisation efter valet. Med 2 månader kvar till valet är det också där vi borde vara. För kan vi få dem att råka ta upp frågan i debatten, kan vi irritera dem nog att göra ett uttalande, då är helt plötsligt Piratpartiet i media igen. Då kan vi använda den korta startsträcka vi trots allt har.

Piratpartiet – Sveriges mest irriterande parti.